En man häktades på tisdagen misstänkt för att ha smugglat in handgranater och automatvapen till Trelleborg. Arkivbild. Foto: TT

Greps med automatvapen och handgranater i Trelleborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern häktades på tisdagen misstänkt för synnerligen grov vapensmuggling och synnerligen grov smuggling av explosiv vara.

Häktningsförhandlingen hölls på tisdagseftermiddagen vid Ystads tingsrätt.

– Det här rör sig om en man som kommit med lastbil till Trelleborg. Han medförde militära automatvapen och handgranater, säger kammaråklagare Mattias Larsson vid Södra Skånes Åklagarkammare, till SVT Nyheter Skåne.

Åklagaren kan inte gå in på några närmare omständigheter eller detaljer i ärendet med hänsyn till sekretess.

Erkänner brott

– Mannen erkänner vapensmuggling och smuggling av explosiva vara men menar att brottet inte ska ses som så grovt, säger Mattias Larsson.

Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare.

– Nu gör vi en teknisk undersökning av de här föremålen. Mannen är häktad i två veckor och efter det kommer vi att begära förlängd häktningstid, säger Mattias Larsson, kammaråklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.