Kjell och Grazyna Schumann hittades döda i sin lägenhet i Arlöv den sjätte oktober. Foto: Privat

En man anhållen för dubbelmordet på Grazyna och Kjell i Arlöv

Uppdaterad
Publicerad

En person sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet i Arlöv i oktober. Mannen greps på tisdagen och anhölls under onsdagen.

Åklagare Lars Morand bekräftar att en person greps på tisdagen misstänkt för dubbelmordet på Grazyna och hennes make Kjell i Arlöv i oktober.

– Det är en äldre man som är anhållen, misstänkt för brotten. Det som ledde fram till gripandet är sedvanligt, bra genomfört polisarbete, säger kammaråklagare Lars Morand, som leder förundersökningen i ett pressmeddelande.

Åklagaren måste senast på fredag den 8 november före klockan 12 begära den misstänkte häktad eller häva anhållandet.

Aftonbladet var först med att rapportera om gripandet.

Lisbeth Spanowsky kände paret

Grazyna Schumann, 79, och hennes make Kjell Schumann, 74, hittades döda i sin lägenhet i Arlöv. Lisbeth Spanowsky och hennes man bodde grannar med paret fram tills att Kjell och Grazyna förra året lämnade sin villa för en lägenhet efter att Kjell blivit rullstolsburen.

– Jag bodde grannar med paret i 30 år. Vi hade kontakt i stort sett dagligen under vår och sommar, och pratade om väder, vind och trädgårdar, sa Lisbeth Spanowsky till SVT.

Lisbeth Spanowsky bodde granne med paret Shumann i trettio år. Foto: SVT Nyheter Skåne

När beskedet om mordet kom blev det en chock för Lisbeth.

–Det finns inget negativt att säga om dessa människor. De var snälla, de var lugna och levde ett tillbakadraget liv. Alla som vi pratat med är lika chockade. Det är ingen som förstår detta, sa hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.