Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford berättar att man kommer ha personal i området för att lära sig om miljön. Foto: TT/Mikael Nilsson

Polisen vädjar om tips en vecka efter dubbelmordet i Arlöv

Uppdaterad
Publicerad

Det har snart gått en vecka sedan ett äldre par hittades mördade i sin bostad i ett flerfamiljshus i Arlöv. Ännu har polisen inte gripit någon misstänkt för mordet och de ber nu allmänheten hjälpa till.

På söndag, exakt en vecka efter mordet, kommer polis och utredare att finnas på plats i en husbil i Arlöv, för att ta emot tips och iakttagelser från boende och förbipasserande. Polisen vill fånga upp människor som är ute vid samma tidpunkt på dagen som när mordet inträffade, för att få en bild av hur det ser ut i området vid den tiden på dygnet. Det skriver polisen på sin hemsida på fredagen.

Brottet har skett mitt på dagen på en söndag när många människor brukar vara i rörelse, vilket innebär att upptäcktsrisken är ganska stor. Just tidpunkten för brottet förbryllar polisen.

Femtiotal förhör

Ett tjugotal personer arbetar för närvarande med utredningen. Förutom tekniska undersökningar och samverkan med rättsmedicinska experter i Lund, har polisen hållit ett femtiotal förhör och bedriver ett omfattande inre spaningsarbete. Polisen har även knackat dörr och inventerat övervakningskameror i området.

– Vi är på plats eftersom det finns rörelsemönster i bostadsområden och vi vill fånga upp hur det ser ut en söndag mitt på dagen där. Någon kanske kör till affären, någon annan åker och tränar, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesman.

– Vi människor har ett rörelsemönster med rutiner och vi kommer även ha flera utredare på plats som aktivt ska söka kontakt och känna in miljön.

Brottsplatsen fortsatt avspärrad

Förundersökningen leds fortfarande av polisen under brottsrubriceringen mord.

Brottsplatsen är tills vidare avspärrad för ytterligare tekniska undersökningar och kommer att förbli det en tid framöver. Polisen räknar med att de tekniska undersökningarna kan komma att avslutas någon gång under nästa vecka.

– Utredningen i sig går framåt, men i nuläget har vi ingen misstänkt, säger Westford.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmord i Arlöv

Mer i ämnet