Foto: Mikael Nilsson

Misstänkt dubbelmord i Arlöv – två döda hittade i flerfamiljshus

Uppdaterad
Publicerad

Ingen hade på måndagsmorgonen gripits efter det misstänkta dubbelmord i Arlöv, där ett äldre par hittades döda i ett flerbostadshus på söndagseftermiddagen.

Fastigheten spärrades av, och polisen har inlett en förundersökning gällande dubbelmord.

Polisen skriver på sin hemsida att ambulans och polis larmades till platsen vid 14-tiden. Maria Weberg, polisens yttre befäl på plats, säger att polisen fattade misstankar om brott när man kom in i lägenheten och fick se brottsplatsen.

Dubbelmord i Arlöv

– Då gjorde vi bedömningen att det har inträffat ett grovt brott och vi beslutade att inleda en utredning, säger hon till SVT.

Maria Weberg berättar att polisen jobbar brett och med goda resurser, men att det är tidigt i utredningen och att hon inte vill kommentera något eventuellt motiv.

– Vi vill jobba på, så jag vill inte kommentera om vi har någon misstänkt i nuläget, säger hon.

Misstänkt dubbelmord

Först var polisen fåordig om vad det handlade om för typ av händelse, men strax efter 18.30-tiden meddelade polisen att det rör sig om ett misstänkt dubbelmord. Polisen beskriver de två avlidna som äldre.

Polisen har hållit förhör med bland annat hemtjänstpersonal och genomfört dörrknackning i området. Åklagare, kriminaltekniker och enheten för grova brott arbetar med utredningen.

I nuläget finns det ingen misstänkt, inget känt motiv eller någon gripen. Anhöriga till de avlidna ska enligt polisen vara underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmord i Arlöv

Mer i ämnet