Kjell och Grazyna Schumann hittades döda i sin lägenhet i Arlöv den sjätte oktober. Foto: Privat

77-åring friad från misstanke om dubbelmord i Arlöv

Uppdaterad
Publicerad

Den 77-årige man som varit misstänkt för dubbelmordet på ett äldre par i Arlöv i höstas har nu avförts från utredningen. Därmed måste polis och åklagare se över hur man ska komma vidare.

Det var i oktober förra året som Kjell och Grazyna Schumann hittades mördade i sitt hem av hemtjänstpersonalen. Misstankarna riktades mot en 77-årig man som kammaråklagare Lars Morand beskrev som bekant med paret.

Åklagaren: ”Ingen misstänkt”

I november häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för mord, alltså den starkare misstankegraden.

Dubbelmord i Arlöv

Men misstankarna mot mannen försvagades och i februari släpptes han ur häktet. Då var han fortfarande misstänkt för morden, men nu avförs han alltså helt.

– Vi har ingen misstänkt i dagsläget. Nu tittar vi åter igen på hur vi ska komma vidare, säger Lars Morand till nyhetsbyrån Sirén.

Kräver skadestånd

Dubbelmordet har förbryllat polisen och en grupp som tar fram gärningsmannaprofiler har varit inkopplad.

– Såklart tar det resurser och mycket fokus när man har en frihetsberövad person i en utredning. Men även i ett sådant läge kan det givetvis finnas andra personer som är av intresse. Vi jobbar på så gott vi kan nu, säger Lars Morand.

77-åringen har hela tiden nekat till alla anklagelser. Han har nu sedan han blivit friad från alla misstankar ansökt om statligt skadestånd för Justitiekanslern, JK. Hans advokat Jesper Montan skriver i begäran att de allvarliga misstankarna i fallet gör att mannen bör få förhöjd ersättning.

Hör grannen Lisbeth Spanowsky berätta om sin vänner Kjell och Grazyna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmord i Arlöv

Mer i ämnet