Den man, i 75-årsåldern, som i fredags häktades misstänkt för dubbelmordet på Kjell och Grazyna Schumann i Arlöv kommer att genomgå en psykiatrisk undersökning. Det har tingsrätten beslutat Foto: Privat

Misstänkt för Arlövsmorden ska genomgå psykundersökning

Uppdaterad
Publicerad

Den man, i 75-årsåldern, som i fredags häktades misstänkt för dubbelmordet i Arlöv, kommer att genomgå en psykiatrisk undersökning. 

– Frågan väcktes vid häktningsförhandlingen och därefter har tingsrätten beslutat att det blir så, säger kammaråklagare Lars Morand till SVT Nyheter. 

Det handlar om en liten psykiatrisk undersökning, en så kallad paragraf 7. 

Finns det några indikationer på att mannen var psykiskt sjuk vid tidpunkten för morden? 

– Det vill jag inte gå in på av hänsyn till den häktade, säger Lars Morand. 

Hemtjänsten hittade

Det var den 6 oktober som Grazyna Schumann, 79, och hennes make Kjell Schumann, 74, hittades döda i sin lägenhet i Arlöv av hemtjänsten. 

Fallet har förbryllat polisen och en gärningsmannaprofilgrupp har satts in för att komma vidare i utredningen.  

Polisen har tidigare sagt att man inte funnit några belägg för att paret blivit rånat i samband med mordet. Inga pengar eller värdesaker ska ha försvunnit. 

Relationen oklar

Förra tisdagen greps en man i 75-årsåldern som misstänkt för morden. Han häktades på fredagen, och kammaråklagare Lars Morand vill av utredningstekniska skäl inte säga om han kände paret eller hade en relation till dem. 

– Jag kan bara säga att min klient har förnekat gärningarna och han mår otroligt dåligt just nu, sitter oskyldigt anklagad, sa mannens advokat Kristina Wenzelberg till TT.

Mannen är häktad till den 22 november. Kammaråklagare Lars Morand vet i nuläget inte när han kommer att ta beslut om åtal ska väckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.