”Vid sådana här grova brott så måste vi använda alla våra tillgängliga verktyg”, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen. Foto: TT/Mikael Nilsson

Polisen kopplar in gärningsmannaprofilgruppen i utredning av dubbelmord

Uppdaterad
Publicerad

Sen dubbelmordet på ett äldre par i Arlöv den 6 oktober har polisens hållit förhör, knackat dörr och gjort stora tekniska undersökningar men ännu finns inga misstänkta. Nu har skånepolisen begärt hjälp från gärningsmannaprofilgruppen i Stockholm.

– Det är ovanligt och kostsamt att vi ber gärningsmannaprofilgruppen om hjälp men detta brott är mycket ovanligt och de kan bidra med sin kompetens vid synnerligen komplicerade brottsutredningar. Vid sådana här grova brott så måste vi använda alla våra tillgängliga verktyg, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen.

Grupp med lång erfarenhet

Gärningsmannaprofilgruppen består av poliser med lång erfarenhet från utredningar av grova brott och av kriminaltekniker, beteendevetare, rättspsykiatriker och rättsläkare.

– De ska nu få tillgång till förundersökningen för att se om de kan hitta nya infallsvinklar och teorier som hjälper oss i det fortsatta utredningsarbetet, säger Ewa-Gun Westford.

Digital dörrknackning

Förutom fortsatt dörrknackning i området kommer polisen kommer också börja med ”digital dörrknackning” som innebär att man ringer upp abonnenter i ett utvidgat område för att se om någon har information som kan vara intressant för utredningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmord i Arlöv

Mer i ämnet