Foto: Mikael Nilsson/SVT

En person skjuten till döds i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man har skjutits till döds på en gata i stadsdelen Seved i Malmö.

Mannen avled vid 01-tiden, tre timmar efter att larmet kommit till polisen.

– Han är fortfarande oidentifierad, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Syd.

– Vi utreder och undersöker de olika uppgifter vi har fått in på plats.

Polisen håller förhör

Ingen har ännu gripits och det finns ingen misstänkt. Polisen har spärrat av platsen för en teknisk undersökning och sökt av området med vapenhund, och även hållit ett antal förhör.

– Det är ett utredningsarbete som pågår. Det är en mordutredning som är inledd. Vi är fortsatt på plats och samlar in så mycket information som vi kan. Det är dörrknackning och man håller förhör och vi arbetar för att identifiera den här mannen, säger Anna Göransson.

Poliser är även på plats vid sjukhuset. Enligt Anna Göransson handlar det om trygghetsskapande åtgärder.

Fakta: Dödsskjutningar i Malmö

I mars sköts en 23-årig man ihjäl på Ramels väg i Rosengård i Malmö. Mannen var vittne till mordet på en 16-årig pojke i Rosengård i januari och levde under hot.

Mordet på 23-åringen var den femte dödsskjutningen i Malmö 2017. Den inträffade mindre än 24 timmar efter det att en 25-årig man blivit allvarligt skadad i en skottlossning i stadsdelen Lindeborg i södra Malmö.

I mars sköts en 23-årig man sköts till döds i området Kirseberg, medan hans 21-årige följeslagare överlevde trots skottskador i överkroppen. De besköts när de försökte fly i en bil.

I februari sköts en 23-årig man tidigt på kvällen utanför en restaurang på Möllevångstorget inför många vittnen. Han avled senare på sjukhus.

Den tredje januari i år sköts en 21-åring till döds med flera skott på Docentgatan i närheten av en lekplats.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.