Leksaker i trädgården där flickan bodde med sin familj i Skåne Foto: Johan Nilsson/TT

Mamma till misstänkt ättiksförgiftad flicka kan ha allvarlig psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

Mamman till den flicka i Skåne som misstänks ha förgiftats med ättika och misshandlats svårt under flera års tid kan lida av en allvarlig psykisk störning, rapporterar Sydsvenskan.

Förra julen tog föräldrarna flickan till akuten och hävdade att hon på något sätt fått i sig ättika. Flickan, som är i sjuårsåldern, var i så dåligt skick att hennes liv var i fara och hon bar tydliga spår av misshandel. Misstankarna riktades mot föräldrarna som nu sitter häktade för synnerligen grov misshandel.

I handlingar från Socialtjänsten hävdades det att mamman lider av en allvarlig psykisk störning, men det fanns inget stöd för de uppgifterna.

Nu har dock en paragraf 7-undersökning gjorts av en överläkare vid Rättsmedicinalverket i Göteborg som visar att hon ”kan misstänkas” lida av en allvarlig psykisk störning, skriver tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.