En man greps vid en stor polisinsats i en ort på Österlen Foto: Mikael Nilsson

Man hittad död i Vallby – stor polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

En person hittades död i Vallby öster om Hammenhög på tisdagsförmiddagen. Några timmar senare greps en misstänkt man i en mindre ort på Österlen. Han är nu anhållen misstänkt för mord. Polisen har nu inlett en förundersökning.

Det började som ett larm om en explosion till SOS Alarm vid tiotiden på tisdagsförmiddagen.

En man hittades då utomhus på platsen och polisen bekräftade sedan vid lunchtid att han var avliden. Även räddningstjänst och ambulans larmades dit.

Ingen explosion

På plats kunde polisen inte bekräfta att någon explosion hade ägt rum. Däremot var ett uthus nedbrunnet, räddningstjänsten var på platsen men det fanns ingen brand att släcka.

– Vi fick till en början in information om att det kunde vara en explosion, men när polisen och räddningstjänsten kommer till platsen avfärdas det, mer kan jag inte gå in på,  säger Kim Hild.

Stor polisinsats

På tisdagseftermiddagen gjorde polisens piketstyrka ett större tillslag i en fastighet på en mindre ort någon mil från platsen.

– En person har frihetsberövats i det här ärendet, bekräftar polisens yttre befäl Oskar Hammar.

Piketstryrka gör tillslag på liten ort i Skåne. Foto: Mikael Nilsson

– Tekniker är kvar på platsen, vi misstänker att det är mord, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Den misstänkte mannen är nu enligt polisen anhållen misstänkt för mord.

Flera personer som har varit i närheten av händelsen beskriver att det är många poliser på platsen.

– Det är ett stort område som är avspärrat, det har varit runt tre till fyra polisbilar på platsen. Det var två ambulanser här innan men en ambulans har lämnat, säger en närboende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.