En explosion i ett garage i Rosengård. Foto: Miikael Nilsson

Explosion i parkeringsgarage i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En parkeringsgarage i stadsdelen Rosengård i Malmö spärrades av efter en detonation natten mot fredag. Polisen tror att det rör sig om en bilbomb.

Räddningstjänst och polis larmades till platsen vid tvåtiden natten mot fredag.

– Det är en bil som har fått skador, det är något som gjort att glaset krossats men någon regelrätt bilbrand har det inte varit, sa vakthavande befäl Carolyn Dahlberg till SVT Nyheter.

Området spärrades av för att undersökas. Nationella bombskyddet och kriminaltekniker var på plats strax innan klockan 05.

– Räddningstjänsten kände sig inte helt trygga med att gå fram så nationella bombskyddet fick gå in. Exakt vad som orsakat det hela har inte teknikerna lämnat några uppgifter om, säger Carolyn Dahlberg.

Det är ännu oklart vad det är som har detonerat men en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats av polisen. Vid sjutiden på fredagsmorgonen fanns det inga misstänkta gärningsmän.

Det finns inga rapporter om att någon människa skadats.

– Vi har kontaktat bilens ägare, men det finns inget som i nuläget pekar på varför detta har hänt, säger Kim Hild på polisens ledningscentral. 

Det finns inga skador på garaget.

Var detonationen riktad mot bilen?

– Det är den enda som är skadad, hur riktad det var vet inte ännu, säger Kim Hild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.