Lägenhetens balkong skadades vid sprängningen. Foto: Linda Ekström

Explosion vid balkong i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En explosion inträffade vid en fastighet i området mellan Kronprinsen och Rönneholmsparken i Malmö strax före midnatt natten till fredagen. Balkongen och delar av fastigheten skadades.

Polisen fick in flera samtal om att något detonerade vid en lägenhetsbalkong på Östra Kristinelundsvägen i Malmö strax före midnatt mot fredag.

I lägenheten fanns två personer, båda i 25-årsåldern.

– Ingen människa skadades vid explosionen som vi tror orsakats av en så kallad banger, säger Calle Persson presstalesperson vid polisen, till SVT på fredagsmorgonen.

Kastades mot balkongen

Skador på fasaden var begränsade till krossade rutor och halva plåten från balkongräcket, som låg på marken vittnar bilder som tagits på platsen.

– Vittnen som jag har pratat med, ska ha sett något kastats upp på balkongen som sedan smällde. Därefter ska en bil ha setts köra ifrån platsen, säger SVT:s frilansreporter Mikael Nilsson.

En explosion inträffade vid en balkong i Malmö strax före midnatt på torsdagen. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Bombskyddet kallades in

Platsen spärrades av, och kriminaltekniker och nationella bombskyddet kallades in för att undersöka vad som kan ha orsakat explosionen.

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse. Polisen hade på fredagsmorgonen ingen misstänkt för sprängningen.

– Jag vaknade av smällen i natt. Men jag känner mig inte otrygg eftersom jag tror att det är riktat mot kriminella, säger Dan Ocklind som bor i närheten.

– Jag vaknade av smällen inatt. Men jag känner mig inte otrygg eftersom jag tror att det är riktat mot kriminella, säger Dan Ocklind som bor i området. Foto: Linda Ekström

SVT Nyheter Skåne har även talat med personen som äger fastigheten där explosionen skedde.

– Det är tråkigt att sånt här händer, men vi får vara tacksamma att ingen kom till skada, säger fastighetsägaren Bertil.

Fastighetsägaren Bertil tycker det är synd att tråkigheter händer men är glad att ingen person kom till skada. Foto: Linda Ekström

En timme senare samma natt inträffade en kraftig detonation vid entrén till ett flerfamiljshus i Landskrona. I ett tidigt skede misstänkte polisen inget samband mellan de två händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.