Polisen på plats utanför nattklubben Étage i Malmö där någonting exploderade strax före midnatt på söndagskvällen. Foto: Mikael Nilsson

Explosion vid nattklubb i centrala Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion inträffade vid nattklubben Étage på Stortorget i centrala Malmö. Entrén och flera rutor har krossats.

– Det finns en anledning att misstänka att man har använt något kraftigare än en fyrverkeripjäs, säger Patric Fors, presstalesperson i polisregion Syd.

Strax före midnatt kom larmet till polisen.

– Flera personer ringde in om att de hade hört en kraftig smäll, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Nattklubben var stängd när explosionen skedde och inga personer skadades. Däremot har entrén och flera rutor krossats. Även fönster på fastigheten mitt emot nattklubben har krossats.

Stortorget spärrades av mellan Storgatan och Hamngatan.

Bombtekniker på plats

– Bombtekniker är på väg till platsen för att säkerställa att det inte finns något farligt kvar där som kan explodera, säger Mikael Nilsson, SVT:s reporter på platsen, vid halv 00.30-tiden på natten.

Polisens bombtekniker kom vid 01.30-tiden och undersökte platsen därefter hävdes avspärrningarna.

– Ingen är misstänkt eller gripen, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral, på måndagsmorgonen.

”Kraftigare än fyrverkeripjäs”

Enligt polisen rubriceras explosionen som allmänfarlig ödeläggelse. Explosionen ska ha skett precis vid nattklubbens entré.

– Det finns en anledning att misstänka att man har använt något kraftigare än en fyrverkeripjäs vid Stortorget. Skadorna och omfattningen ger en liten inblick i vad som kan ha använts, säger Patric Fors, presstalesperson i polisregion Syd.

Det här var den andra explosionen i Malmö under samma kväll. Vid 19-tiden larmades polisen till en explosion i Hyllie. Där förstördes entrén till ett flerfamiljshus. Den explosionen rubriceras däremot som skadegörelse. Där tros det ha handlat om någon form av fyrverkeripjäs, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.