Polisbil vid platsen där explosionen inträffade. Foto: Mikael Nilsson

Kraftig explosion vid villa i Dalby

Publicerad

Polisen vet fortfarande inte vad som orsakade explosionen vid en villa i Dalby sent på tisdagskvällen. Under dagen har föhör med de som bor i huset hållits men än så länge har ingen misstänkt gripits.

Det var strax efter 23 på tisdagskvällen som polisen fick samtal om att något exploderat vid en villa i västra Dalby. Platsen spärrades av och det nationella bombskyddet kallades dit. Dessutom hade polisen hundar på plats som sökte av området.

– Det var en kraftig explosion och kraftiga skador på huset, sa Kim Hild på polisens ledningscentral.

Utreds som mordförsök

Polisen har gjort en anmälan om försök till mord och framkallande av fara för annan.

Under onsdagen har polisen förhört den målsägande och fler förhör ska hållas under torsdagen.  Då hoppas polisen också få svar från den tekniska undersökningen som gjordes efter detonationen.

Ingen känd hotbild

Polisen säger att de inte känner till någon hotbild mot någon person som vistades i huset men att sprängningen i sig är att betrakta som hot eller våld.

– Jag känner inte till någon hotbild där ännu men vi har inte pratat med alla än. Förhoppningsvis klarnar motivbilden i takt med att förhören trillar in, säger Stefan Svensson som är utredningsledare i ärendet.

Stefan Svensson kan inte säga vad det är som har detonerat utan inväntar svar från den tekniska undersökningen.

Det finns ännu ingen misstänkt i ärendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer