Foto: Mikael Nilsson

Inga större beslag under operation Norrsken

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen och onsdagen deltog nära 250 poliser i en stor polisinsats i centrala Malmö. Nu publicerar polisen resultatet av operation Norrsken.

Med hjälp av helikoptrar, specialsökhundar och personal från det nationella bombskyddet gjordes cirka 100 sökinsatser i gemensamma utrymmen i flerbostadshus på Möllevången och Södra Sofielund. Insatsen som går under namnet operation Norrsken är en del av operation Rimfrost.

Polisen hittade narkotika, misstänkt stöldgods och ett skjutvapen, men gjorde inga större beslag. Polisen ser ändå positivt på insatsen.

– Visst vill vi göra stora beslag, men den trygghetsskapande aspekten med en insats av det här slaget ska inte underskattas. Responsen från allmänheten har varit väldigt positiv och det gör mig väldigt glad. Beslag av vapen och narkotika gör vi ändå fortlöpande vid insatser som vi genomför på ett mindre synligt sätt, säger Andy Roberts, chef för lokalpolisområde Norr i Malmö i ett pressmeddelande från polisen.

– Samtidigt kan man inte underskatta vikten av att flera tusen Malmöbor nu vet att deras bostadshus allmänna utrymmen är fria från vapen och droger. En annan stor vinst med Norrsken är den mängd tips och underrättelser som kommit in till oss som kommer att leda till nya insatser framöver.

Operation Norrsken i siffror:

• Beslag av ett skjutvapen.

• Sju fall av misstänkt rattfylleri/drograttfylleri.

• 16 misstänkta fall av narkotikabrott, eget bruk.

• Elva fall av misstänkt narkotikabrott, innehav.

• Beslag av 1 354 narkotikaklassade tabletter.

• Beslag av mindre mängder narkotika, bland annat Heroin, fentanyl och hasch.

• Beslag av sex elcyklar som misstänks vara stulna.

• Utmätning av tre personbilar till ett värde av 800 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.