Störande ljud från barns lek? Kan ligga till grund för uppsägning av hyreskontakt, om ljudet blir för högt enligt en ny dom. (arkivbild) Foto: Pontus Lundahl/TT

Familj i Malmö vräks på grund av barnens lek

Uppdaterad
Publicerad

När sju barn leker hörs det – trots det lät hyresnämnden i Malmö inte sjubarnsfamiljen bo kvar. Familjen överklagade beslutet, men Svea hovrätts dom lyder likadant. Nu måste sjubarnsfamiljen i Malmö flytta inom tre månader, rapporterar Hem och Hyra.

Ljudet från barnens lek tyder på misskötsel, enligt domstolen som anser att vittnena, det vill säga de klagande grannarna, varit trovärdiga. Hyresvärden Victoria Parks försök att dämpa ljudet har också varit tillräckliga, enligt rätten.

”Ingen objektiv bevisning”

Enligt Hyresgästföreningens jurist har dock störningsrapporterna, som ligger till grund för rättens utfall, inte skrivits på kvällstid.

– Jag tycker inte att de har tagit upp allt, de har gått på grannens vittnesmål och inte diskuterat klockslagen i störningsrapporterna. Det finns ingen objektiv bevisning att det skulle förekomma ljud efter klockan åtta, säger Josephine Stensson, föreningens jurist till Hem och Hyra.

Inget nytt boende

Pappan i familjen säger till tidningen att familjen ännu inte löst sin bostadssituation, men att Malmö stads socialtjänst erbjudit sin hjälp.

I både hyresnämnd och hovrätt blev beslutet att hyreskontraktet kunde sägas upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.