I samband med MFF hemmatch mot AIK smälldes två så kallade bangers. Foto: TT/SVT

Fansen efter smällarna: ”Jag är skitförbannad”

Uppdaterad
Publicerad

På måndagskvällen smällde tre så kallade bangers under Malmö FFs match mot AIK. Enligt polisen skadades fem personer, bland annat två bollkallar. Malmö FF har under dagen gått igenom säkerhetskamerorna och tror nu att polisen har goda förutsättningar att hitta gärningsmännen.

– Jag är skitförbannad på detta. Jag tänker att nu har man gjort skit av detta igen, säger Kenn Thommy Elmevi.

Det var strax efter Malmö FF:s ledningsmål som första smällen hördes, domaren bröt då matchen i några minuter. Sen efter andra målet från MFF small det igen.

– Jag satt ganska nära händelsen och det är klart att jag blir rädd, speciellt när man inte vet var det kommer ifrån, säger supportern Sune Stridsberg.

Har övervakningsbilder

Båda bollkallarna som skadades under matchen mår i dag bra, enligt Malmö FF. Klubben har under dagen gått igenom övervakningskamerorna och konstaterade att totalt tre bangers kastades in.

– Vi har gått igenom materialet och skickat det till polisen. Nu hoppas vi kunna ta reda på vem som har kastat och var ifrån de har kommit, säger Peter Narbe, säkerhetsansvarig Malmö FF.

Kan man identifiera personerna?

– Jag bedömer att polisen har goda förutsättningar att gå vidare med detta, säger Peter Narbe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.