• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Fantasyserie i Rosengårdsmiljö

Publicerad

MALMÖ | Vad sker egentligen under ytan i Rosengård och kan det vara så att invånarnas handlingar helt styrs av en utomjordisk kraft? Ja, det är frågor som ställs i webbtv-serien ”Under”.

– Jag fick en förfrågan i vintras att spela in en fantasyserie om Rosengård och det handlar om allt som sker under ytan och när vi möts och delar minnen, säger Figge Heurlin, en av regissörerna till tv-serien.

Ramberättelsen handlar om 17-åriga flickan Ayla som på mystiska sätt möter nya personer. Men huvudkaraktären är en karp som bor i en vattentank under Rosengård och som bär på mäktiga krafter. Fisken visar sig vara den som styr mötena mellan invånarna.
– Det har varit spännande. Jag har lärt mig mycket om att samarbeta och att ha tålamod, säger 17-åriga Cherin Abouchakra, som spelar rollen som Ayla.

Äkta historier från Rosengård i manus
I manuset vävs berättelser hämtade från rosengårdsborna själva in, och inspelningsteamet består både av ungdomar från området och av professionella.
– Jag fick frågan om jag ville vara med och jag tyckte det lät roligt. Om det dyker upp något liknande är jag gärna med igen. Man har roligt hela tiden, säger Ali Dawoud en av rollinnehavarna.

Inspelningarna drivs av Drömmarnas hus och är en del i projektet Mitt område som ska stärka självbilden i Rosengård.
– Många ungdomar vi möter känner att mediabilden av stadsdelen är som ett ok och det vill vi ändra på, säger projektledare Ann-Marie Erixon.

Fantasyserien ”Under” sänds i sex avsnitt med början i november på hemsidan mittomrade.nu och nästa år spelas sex nya avsnitt in.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer