En person hittades död efter fartygsolyckan utanför Ystad. En person saknas fortfarande. Foto: TT/Johan Nilsson

Fartygsolyckan: En av de misstänkta släpps

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren har beslutat att häva anhållandet av den besättningsman som suttit anhållen misstänkt för grovt sjöfylleri efter fartygsolyckan i Östersjön i måndags. Misstankarna har försvagats men kvarstår meddelar åklagaren.

– Under tisdagen har förhör hållits med de båda misstänkta samt med ett antal personer i besättningen på det brittiska fartyget. I övrigt har förundersökningen fortsatt med inhämtande av loggar och annan sparad information kring händelsen, säger kammaråklagare Tomas Olvmyr.

Senast torsdag klockan 12 behöver åklagaren ta ställning till att begära den anhållne häktad.

Fartygsolyckan utanför Ystad

Bärgningen försenas

På onsdagsmorgonen kom beskedet att bärgningen av det danska fartyget försenas ytterligare. Fartyget som slog runt och ligger upp och ner i vattnet har bogserats till ett område utanför Tobisborg norr om Simirishamn. Den pråm som ska hjälpa till att vända fartyget på rätt köl beräknas inte vara framme förrän på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fartygsolyckan utanför Ystad

Mer i ämnet