Foto: Fredrik Sandberg / TT

FC Rosengård värvar skyttedrottning

Uppdaterad
Publicerad

Världsstjärnan Gaelle Enganamouit har värvats av FC Rosengård. Det bekräftar Sydsvenskan på onsdagen.

Det har talats om övergången tidigare, men inget har sagts officiellt. Men nu är kontraktet påskrivet och klart, skriver Sydsvenskan.

I dag var Kameruns landslagsforward i Malmö för att göra lite tester och då fick Sydsvenskan under en pratstund med henne om kontraktet.

– Det är på två år. Jag är otroligt glad att vara här. Jag vill tillföra min energi på ett positivt sätt för Rosengård, säger Gaelle Enganamouit.

23-åringen spelade VM i somras. Hon vann den allsvenska skytteligan i år, men det räckte inte för att spela Eskilstuna till SM-guld.

– Jag hade det bra där. Men jag ville ha en ny utmaning och Rosengård är ett så bra lag, jag vill spela som de spelar. Jag tror jag kommer att bli bättre i Rosengård, säger Gaelle Enganamouit, lågmält och försiktigt på engelska – franska är modersmålet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.