Festande minskade förtroendet

Uppdaterad
Publicerad

Det har nu gått tre veckor sedan det började blåsa rejält kring politikerna i Staffanstorps kommun, och deras förtroende bland medborgarna har naggats i kanten.

Det har stormat rejält kring politikerna i Staffanstorp de senaste veckorna. Efter Uppdrag Gransknings avslöjande om vidlyftig alkoholkonsumtion i samband med resan till bostadsmässan i franska Cannes har skandalerna avlöst varandra – och det har synts inte minst i reaktionerna på både sociala medier som Facebook och Twitter, och på Staffanstorps kommuns egna hemsida.

Bland kommentarerna står det bland annat så här:

Spritnotor i Staffanstorp

”Fy… Jag SKÄMS! SKÄMS!”

”Hela styrelsen bör avgå. Den saknar trovärdighet ocIh allt förtroende är förbrukat.”

”Jag skäms att bo i en kommun som styrs av såna personer.

Det är en stor besvikelse att ni har svartmålat Staffanstorp på detta sätt. Ni borde alla avgå!”

”Uppskattar att ni sätter Staffanstorp på kartan! Vi behöver uppmärksamheten! Staffanstorp – den lite lyxigare kommunen!”

Förlorat förtroende

I Staffanstorp har många tappat förtroendet för sina politiker.

– Nej, jag har inget förtroende för dem. Jag tycker att det har hänt för mycket, säger Staffanstorpsinvånaren Annette Nordberg.

– Förtroendet är lika med noll efter allt det som har hänt, konstaterar Jan-Åke Hillman.

Fullmäktigemöte på måndagen

På måndagen höll Staffanstorp sitt första fullmäktigemöte sedan den ivriga debatten fick fart. Och på dagordningen fanns ett medborgarförslag om förbud mot alkoholkonsumtion under arbetstid. Den frågan har varit uppe förra året, men röstades då ner av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Men inte heller denna gång blev det någon duiskussion eftersom ärendet bordlades.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spritnotor i Staffanstorp

Mer i ämnet