Foto: privat

Hon fick inte ha BIITCH som registreringsskylt

Uppdaterad
Publicerad

Mille Holmström hade hoppats få ha registreringsskylten BIITCH på bilen, men Transportstyrelsen anser att den kan vara stötande för medtrafikanterna.

– Transportstyrelsen är tråkig, säger Mille Holmström till SVT Nyheter Skåne om beslutet.

20-åriga Mille Holmström bor i Billinge i Skåne och skickade in sin ansökan till Transportstyrelsen i slutet av augusti. Förhoppningen var att få en mer personlig registreringskylt på sin bil. Hon valde uttrycket Bitch, fast stavat med två i. BIITCH.

– Jag tycker det passar mig och min bil bra, säger Mille.

Anses stötande

Fredrik Lindqvist på Transportstyrelsen var den som avslog hennes begäran. Regelverket säger att en personlig fordonsskylt inte får ”utformas så att den kan bedömas medföra olägenhet eller väcka anstöt”. För honom var beslutet självklart.

– Det är rätt så enkelt i det här fallet. Det är ett skällsord och kan uppfattas som stötande för medtrafikanterna, säger Fredrik Lindqvist.

Är ni, som Mille säger, tråkiga på Transportstyrelsen?

– Ja, det kanske vi är. Det blir ju en väldigt fyrkantig bedömning ibland. Det är säkert många som inte bryr sig ett dugg om vad det står på andra bilar, men vi måste ha en nivå som de flesta kan enas om, säger Fredrik Lindqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.