Sauli Niinistö ska ha exponerats för coronaviruset i samband med att ha samtalat med Lettlands president Egils Levits. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Finlands president i karantän efter Malmöforum

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer kan ha exponerats för coronaviruset under onsdagens internationella förintelsekonferens i Malmö.

Finlands president har satt sig själv i karantän – men statsminister Stefan Löfven tänker inte vidta några särskilda åtgärder.

Finlands president Sauli Niinistö har gått i karantän efter besöket på den internationella förintelsekonferensen som hölls i Malmö på onsdagen, uppger nyhetsbyrån SPT.

Orsaken är att han har blivit exponerad för coronaviruset i samband med att ha samtalat med Lettlands president Egils Levits vid en frukost. Lettlands president har nu testats positivt för viruset, vilket medför att Sauli Niinistö satt sig själv i karantän.

Löfven vidtar inga åtgärder

Statsminister Stefan Löfven (S), som stod värd för mötet, har enligt egen utsago inte tagit någon i hand.

-Vi var noga med att vi inte skulle ta i hand – så det har vi haft som genomgående regel under forumet, säger Stefan Löfven till TT.

 TT: Vilka åtgärder kommer du att vidta efter beskedet?

-Vad Folkhälsomyndigheten säger, det är att om du får symptom så ska du naturligtvis se till att hålla dig isolerad, säger Löfven och hänvisar till att han fortsatt följer den rekommendationen.

-Jag har gjort det hittills och tänker fortsätta med det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer