Antalet passtider ökas ut i Ystad i sommar. Det får till konsekvens att receptionen i polishuset i Simrishamn tvingas stänga. Foto: TT

Fler passtider i Ystad drabbar polisstationen i Simrishamn

Uppdaterad
Publicerad

Efterfrågan på pass är stor i sommar. I Ystad ökas antalet passtider ut, vilket får till konskvens att polishusets reception i Simrishamn tvingas stänga.

– Det är naturligtvis positivt att vi kan erbjuda fler passtider till alla som ska ut och resa, men för att klara detta rent resursmässigt kan vi från och med måndag och en tid framöver tyvärr inte ha öppet i receptionen i Simrishamn. Vår personal behövs i Ystad helt enkelt, säger lokalpolisområdeschef Mats Cronhag. 

Hur länge receptionen i Simrishamn kommer att vara stängd, vet inte polisen. 

– Vi får se hur lång tid det tar innan köerna minskar igen. Vår förhoppning är att vi ska kunna öppna receptionen i Simrishamn igen under hösten, säger Mats Cronhag. 

Ingen annan verksamhet

Ingen annan verksamhet i Simrishamn påverkas förutom receptionen, enligt polisen. 

Mats Cronhag uppmanar personer, som inte ska ut och resa i sommar och vars pass gått ut, att vänta med att söka nytt pass tills köerna är kortare. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer