Polisen har fått in flera anmälningar om felaktiga behandligar av ett skönhetsföretag i Malmö. Foto: TT

Flera anmälningar mot skönhetssalong i Malmö

Publicerad

Polisen i Malmö har fått in flera anmälningar mot en skönhetssalong. Efter felaktiga behandligar misstänks ägarna nu för bedrägeri och vållande till kroppskada.

– Det handlar om ett stort antal anmälningar och nu samordnar vi dem för att få en överblick av omfattningen, säger Nils Norling, polisens presstalesperson i region Syd.

Han berättar om några av vittnesmålen. En av dem är från en kvinna i 25-årsåldern som gått till salongen för en botox-behandling.

– Hon har fått en behandling, men misstänker att det är något annat ämne än botox injucerat. Efteråt drabbas hon av huvudvärk och andra problem och bestämmer sig för att upprätta en anmälan, säger han.

Andra vittnesmål berättar liknande historier.

– En kvinna i 30-årsåldern berättar att hon upplever fysiskt obehag efter någon form av laserbehandling, säger Nils Norling.

Efterlyser kunder

Efter att ha fått in flera anmälningar den senaste tiden efterlyser nu polisen fler som haft med salongen att göra.

– Vi misstänker att det finns ett mörkertal och är intresserade av samtliga personer som haft kontakt med salongen och känner att de drabbats av en felaktig behandling eller inte fått det man begärt.

Brotten som salongen misstänks för rubriceras som vållande av kroppsskada och bedrägeri.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer