Flera bilar utanför Teslas lokaler i Malmö brann natten mot tisdag. Foto: Mikael Nilsson

Flera bilar i brand vid Tesla i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Ett flertal elbilar har brunnit utanför bilföretaget Teslas lokaler i Malmö i natt. Bilarna brann på flera olika ställen, enligt räddningstjänsten. Polisen har skrivit en anmälan om grov skadegörelse genom brand.

Larmet om bränderna på Jägersro i Malmö kom strax efter klockan 01. Bilarna stod parkerade intill elbilsföretaget Teslas lokaker.

– Det har brunnit i sju eller åtta eldrivna fordon på olika ställen, på en yta på 300-400 kvadratmeter, säger Magnus Köhlin, räddningsledare på Räddningstjänsten Syd, tidigt på tidagsmorgonen.

Totalt deltog personal från tre stationer i släckningsarbetet. Initialt fanns en risk för spridning till själva byggnaden, men läget ska vara under kontroll, enligt räddningstjänsten.

– Vi har koncentrerat oss på de bilar som låg närmast byggnaden för att minska risken för spridning till lokalen. När vi lyckades dämpa branden, kunde vi släcka de övriga bilbränderna.

Farlig rök

Ett VMA – Viktigt meddelande till allmänheten – gick ut till boende i området med anledning av branden. Också räddningspersonalen fick vara extra försiktig för att inte andas in den farliga röken.

Orsaken till branden är i nuläget oklar, men på räddningstjänsten tror man att den var anlagd.

– Jag har svårt att se att det finns några naturliga orsaker, men det får polisens utredning konstatera, säger Magnus Köhlin.

Polisen har varit vid platsen och gjort en brottsplatsundersökning.

– Det är upprättat en anmälan om grov skadegörelse genom brand, säger vakthavande befäl Conny Strömberg vid polisen.

Ingen person skadades vid branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.