Seriekrock i rusningstrafik utanför Trelleborg under torsdagseftermiddagen. Foto: Mikael NilssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Seriekrock på E6 utanför Trelleborg – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Flera personbilar krockade på E6 strax väster om Trelleborg vid halv sextiden. En person klämdes fast i en av bilarna och räddningstjänsten fick klippa upp taket innan personen kunde föras till sjukhus. E6 spärrades av helt i södergående riktning i samband med olyckan.

En seriekrock inträffade mitt i rusningstid på E6 strax utanför Trelleborg. Enligt SOS Alarm var fyra bilar inblandade i olyckan och flera av dem fick bärgas från platsen.

– Det vi vet i nuläget är att en person är fastklämd. Räddningstjänsten håller på med losstagning, berättade Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen i region syd.

Klippte upp taket

En av bilarnas tak fick klippas upp för att kunna ta ut en person som klämts fast i samband med olyckan.  Flera ambulanser kallades till platsen i samband med larmet och en person fick föras till sjukhus. Skadeläget är okänt. E6 spärrades av i drygt en timma efter olyckan, vilket ställde till med stora trafikproblem.

– Det är långa köer, bland annat med ett 20-tal lastbilar i rikting mot Trelleborg från Malmöhållet. En del av trafiken leds om, berättade SVT:s utsända Mikael Nilsson.

Vägen öppen igen

Vid 19 var vägen öppen igen för båda körfält. Enligt Trafikverket var det fortfarande stor risk för köbildning förbi olycksplatsen.

Polis, räddningstjänst och ambulans på olycksplatsen. Foto: Mikael Nilsson


Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer