Gräsbrand stoppade tågtrafiken mellan Höör och Tjörnarp. Foto: Helene Blob SVT

Tåg ställdes in efter brand på banvall

Publicerad

Flera kraftiga bränder har brutit ut runt om i Skåne. All tågtrafik stod stilla mellan Höör och Tjörnarp efter en gräsbrand vid banvallen. Ett uthus brann ner i Ängelholm och i Hästveda står en gård i full brand.

Det har brunnit på flera ställen i Skåne under tisdagen. Vid 16-tiden på eftermiddagen hade SOS Alarm nio pågående bränder utomhus, och tre bränder i byggnader.

Det handlar bland annat om en markbrand i Ängelholm och i Arkelstorp.

På förmiddagen utbröt en gräsbrand vid banvallen i Höör på tisdagsförmiddagen. Det ledde till att all tågtrafik mellan Höör och Tjörnarp ställdes in från klockan 10.40.

Räddningstjänsterna lyckades släcka branden vid lunchtid, men tågförseningarna höll i sig fram till eftermiddagen. Polisen misstänker inget brott.

Kraftig brand i Ängelholm

Samtidigt kom larm om en terrängbrand i Ängelholm. Branden spred sig till ett uthus där det fanns höbalar.

– Det brinner ordentligt, ett uthus har brunnit ner helt och räddningstjänsten arbetar nu med att se till att branden inte sprider sig ytterligare, sa Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens ledningscentral till SVT vid 12.30-tiden på tisdagen.

Ingen ska ha skadats vid branden, men vinden gjorde det svårt för räddningspersonalen att få kontroll över branden.

En stor anledning till bränderna är att det är torrt i marken, och under påskhelgen har risken för skogsbränder ökat och räddningstjänsten i nordvästra Skåne har utfärdat eldningsförbud.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer