Väg 112 mellan Tånga till Vegeholm är avstängd efter en olycka. Foto: Martin Eriksson/TOPNEWS

Flera olyckor – halt på vägarna

Uppdaterad
Publicerad

Flera olyckor har inträffat i Skåne under förmiddagen. Det råder vinterväglag i stora delar av Skåne och Polisen och Trafikverket uppmanar nu bilister att vara försiktiga.

Flera personbilar var inblandade i en kollision på E6:an på Hallandsåsen under förmiddagen och ytterligare två olyckor har rapporterats på motorvägen i närheten av trafikplats Rydebäck. På väg 112 mellan Tånga till Vegeholm fick vägen stängas av efter en olycka och ännu en olycka inträffade strax innan lunchtid utanför Bjuv.

Enligt polisen har ett 10-tal olyckor inträffat fram till eftermiddagen och nu uppmanar man bilisterna att anpassa hastigheten.

Trafikverket meddelar att de gör vad de kan för att hålla vägarna farbara, men ber förare om att vara försiktiga

– Vi är ute och plogar och saltar där det behövs, men det är viktigt att hålla avstånden och sänka hastigheten, säger Sara Lindström på Trafikverkets presstjänst.

Enligt Trafikverkets uppgifter är det snö i stora delar av Skåne just nu och risk för att väglaget kan vara besvärligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.