Foto: Mikael Nilsson/SVT

Flera skjutna i centrala Trelleborg

Publicerad

Fyra personer fördes till sjukhus efter skottlossning i centrala Trelleborg. En 20-åring anhölls under fredageftermiddagen misstänkt på sannolika skäl för mordförsök.

Sent under torsdagskvällen kom ett larm in till polisen om en skottlossning på Ehrenbuschsgatan i centrala Trelleborg, precis vid kyrkan.

Fyra män, mellan 18 och 25 år, fördes till sjukhus medan en fick vård på platsen. Av de fyra som fördes till sjukhus hade två fått allvarliga skador men inte livshotande.

Polisen satte upp väggspärrar vid Maglarpsrondellen vid infarten till Trelleborg. Foto: Anders Magnusson

20-åring anhållen misstänkt för mordförsök

Fem personer, några av dem kända av polisen sedan tidigare, har under natten suttit i förhör men vid femtiden på fredagsmorgonen släpptes de.

En av personerna som fördes till sjukhus med en skottskada är nu anhållen misstänkt för mordförsök. Han fick under fredagen lämna sjukhuset för förhör hos polisen.

– I nuläget har vi en person som är född 1997 som är anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Senare i eftermiddag ska han höras noggrannt. Den förhörsberättelsen är vi nyfikna på för det kan öppna upp för nya saker men än så länge är det bara en person, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Polisen: ”Vi har någonting i beslag”

Alla de inblandade männen är skadade, enligt polisen.

– Min bild är att alla är skottskadade men de har också skärskador och slagskador.

Polisen har i nuläget inget sammansatt bild av händelseförloppet och håller på att sätta ihop de olika pusselbitarna.

– Vi vet att de har befunnit sig i en lägenhet och sedan har man lämnat den och skottlossningen har skett utomhus. Sedan har vi inte en klar bild, men vi har vittnesberättelser och teknisk undersökning. Vi har någonting i beslag och det ska vi sätta samman, säger Ewa-Gun Westford.

Väl kända i kriminella sammanhang

Polisens tes är att alla de inblandade männen har varit i samma lägenhet under torsdagskvällen.

– Men vi får kanske de slutliga svaren när vi förhör den person som är anhållen. Vi har en försiktig tes om vad som kan ha hänt men det är alldeles för tidigt för att gå ut med det. Vi måste ha mer på fötterna, säger Ewa-Gun Westford.

De inblandade är väl kända i kriminella sammanhang men polisen vill inte gå ut med i vilka sammanhang de känner till personerna.

Polisen kommer också fortsätta med dörrknackning i området.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer