Olycka vid påfarten från E22 Malmö till E6 norrut. Foto: Linda Ekström

20 trafikolyckor på fyra timmar

Uppdaterad
Publicerad

Över 20 trafikolyckor har inträffat i Skåne sedan klockan 05.00 i morse. I de flesta fallen handlar det om avåkningar på grund av halka.

– Det har varit flera bilar inblandade i olyckorna, exempelvis att en bil inte hunnit bromsa på grund av halkan och att en bil då kört på bakifrån, säger Kim Hild, polisens presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Enligt polisen har 21 trafikolyckor inträffat i Skåne under morgonen. De flesta har inträffat vid på- och avfarter på E6 och E22, men även på E4:an. En olycka inträffade exempelvis mellan trafikplats Helsingborg södra och Ättekulla, men flera inträffade även i Kävlinge och Malmö.

På E6:an ledde olyckorna till trafikstörningar. Vägen var avstängd under förmiddagen i norrgående riktning mellan Rydebäck till Trafikplats Helsingborg efter en olycka med två lastbilar.

– Det är glashalt på vägarna runt Kävlinge, sade Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral tidigare imorse.

Olyckorna har inte lett till några större personskador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.