Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Fritz Frederik Schibli

Flicka skadad vid rån på buss – bussen beslagtagen av polis

Uppdaterad
Publicerad

En flicka i 13-årsåldern har skadats med ett vasst föremål efter att ha blivit rånad ombord på en stadsbuss i Fosie i Malmö under tisdagskvällen. Skadorna är inte livshotande, uppger polisen.

– Läget är stabilt. Hon har fått skär- eller stickskador. Det är absolut ingen fara för hennes liv, säger Nils Norling, polisens presstalesperson.

Flickan var under onsdagsförmiddagen fortfarande kvar på sjukhus.

Två gärningspersoner, en man och en kvinna, ska ha krävt mobiltelefoner från tre flickor i 13-årsåldern ombord på en buss i stadsdelen Fosie i Malmö. I samband med rånet stick- eller skärskadades en av flickorna. Enligt polisen ska rånarna ha fått med sig en mobiltelefon från platsen.

Letar fingeravtryck på bussen

Efter händelsen blev bussen stående på platsen. Passagerare hördes av polis och en ersättningsbuss sattes in på linjen. Bussen, som räknas som en brottsplats, har beslagtagits av polis.

– Vi behöver noga kartlägga var de misstänkta har befunnit sig på bussen, säger Nils Norling.

Förhoppningen är att man ska hitta fingeravtryck eller andra spår i bussen.

– Vi kanske får info om att de misstänkta har hållit i något utan handskar. Då är det jätteintressant för vår del, säger Nils Norling.

Skånetrafiken uppger till SVT Nyheter Skåne att det finns övervakningsfilm från bussen och att polisen ska få ta del av den.

Kom över mobiltelefon vid rånet

Larmet kom till polisen runt klockan 20.00 under tisdagskvällen. Den skadade flickan fördes till sjukhus med ambulans.

– Det vi vet nu är att de fått med sig åtminstone en mobiltelefon, säger Rickard Lundqvist, även han presstalesperson på polisen.

Polisen sökte efter gärningspersonerna med hjälp av hund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.