Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Redan 40 minuter efter larmet om våldtäkt på Emporia kunde polisen gripa en misstänkt 21-årig man på Malmö central. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Man anhållen – misstänks ha våldtagit flicka på Emporia i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig man sitter anhållen misstänkt för grov våldtäkt på en flicka på köpcentrumet Emporia under onsdagskvällen. Emporia är ett ställe där det begås brott i stort sett varje dag, vilket inte förvånar polisen.

– Köpcentrumet är att jämföra med stadskärnan i en medelstor svensk stad och har ungefär samma kriminalitet, säger Nils Norling, presstalesperson hos polisen.

Larmet kom vid 19.30-tiden på kvällen och enligt uppgift ska det ha skett inne på en toalett. Polisen är förtegen om detaljerna, men säger att en man anhållits misstänkt för grov våldtäkt mot en flicka under 18 år. Tidigare har det sagts att hon är i 15-årsåldern.

Redan 40 minuter efter larmet kunde den 21-årige mannen gripas på Malmö central.

– Det berodde på mycket snabbt och bra arbete av ordningsvakterna på Emporia och på att signalementsuppgifter förmedlades till vakterna på centralen, säger Nils Norling.

– Det är inte farligare här än på något annat ställe, säger Nils Norling, presstalesperson hos polisen. Foto: Johan Dernelius/SVT

Som en egen liten stad

Förra året skedde ett uppmärksammat mord på Emporia, då en gängkriminell man sköts till döds mitt bland alla shoppare. I stort sett varje dag sker det brott här, mest handlar det om stölder från centrumets affärer. Nils Norling menar att man måste sätta det som händer i perspektiv.

– Emporia är så otroligt stort. Det kan liknas vid stadskärnan i en medelstor svensk stad. Så mycket kommers sker här, så mycket folk samlas, säger han.

– Därmed är det inte konstigt att det sker brott här i motsvarande grad. Jag förstår att folk blir oroliga när det händer våldsbrott eller sexualbrott, men det är inte farligare här än på något annat ställe.

SVT Nyheter Skåne har sökt företrädare för Emporia som låter hälsa att man inte vill ge några kommentarer till det som hänt eller om sitt säkerhetsarbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.