Här ska flickan ha blivit utsatt för våldtäktsförsöket, samma område som en kvinna ska ha blivit våldtagen i februari. Foto: Anders Magnusson

Flicka utsatt för våldtäktsförsök i Lund

Uppdaterad
Publicerad

Fem unga män ska ha försökt våldta en minderårig flicka vid Norra kyrkogården i Lund. Försöket avbröts av en förbipasserande okänd kvinna, som polisen nu söker kontakt med.

Vid 19.30 på tisdagen försökte fem unga män, som beskrivs vara mellan 17 och 18 år, våldta en flicka vid Norra kyrkogården i Lund. Flickan, som är under 15 år, var på väg hem när männen omringade henne och försökte våldta henne.

Gärningsmännen avbröts av en förbipasserande kvinna och de flydde då från platsen.

Flickan skadad

Händelsen rubriceras som försök till grov våldtäkt mot barn.

– Flickan är minderårig, de var flera stycken och hon erhöll en skada, därför blir rubriceringen försök till grov våldtäkt, säger polisens förundersökningsledare Markus Ingemarsson.

Inga misstänkta

Flickan är lindrigt skadad. En teknisk undersökning har genomförts på platsen och polisen har gjort vissa fynd.

– Men jag vill inte gå in på vilka, säger Markus Ingemarsson.

Polisen har inga misstänkta i nuläget.

Flera våldtäkter

Kvinnan som avbröt våldtäktsförsöket är okänd för polisen och nu vill polisen ha kontakt med henne. De söker även andra vittnen.

I februari ska en kvinna blivit utsatt för en våldtäkt på Norra kyrkogården och i november ska en kvinna ha blivit våldtagen vid domkyrkan i Lund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.