Folkparken i Lund får kulturhus

Publicerad

Folkparken i Lund ska få förbli park och den numera ganska förfallna byggnaden ska bli kulturhus. De svaren gavs på ett välbesökt informationsmöte.

Vad ska hända med Folkparken i Lund? Ska det byggas bostäder i parken? Ska byggnaden rustas upp? Ska biblioteket flytta dit? Frågorna har varit många under åren, men svaren ganska få och skiftande. Och under tiden så har den skyddade byggnaden ritad av arkitekten Bengt Edman fått stå och förfalla.

Men nu ska det hända saker. Det beskedet gavs på ett möte med intresserade boende på Väster i Lund. Det skriver Sydsvenskan. Parken ska förbli park, även om det ska gallras lite. Och byggnaden ska rustas upp och bli kulturhus. 15 miljoner finns avsatta, men de pengarna kommer inte att räcka.

När det nya kulturhuset ska bli verklighet är oklart, men redan till hösten kommer teater Sagohuset att spela föreställningar där.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer