Missnöje med Malmö stads förskolefrågor ledde till att föräldrarna Helena Alvesalo och Kristin Harrison spred en alternativ protestenkät. Foto: Linda Ekström/SVT

Föräldrar skapade en egen protestenkät om förskolan

Uppdaterad
Publicerad

Den enkät som skickades ut av Malmö stad om hur barnen har det på förskolorna har väckt kritik.

Föräldrarna var inte nöjda med frågorna och gjorde i protest en egen enkät.

– Det fanns inte någonstans i Malmö stads enkät där jag kunde uttrycka missnöje med för stora barngrupper och för hög personalomsättning, säger Helena Alvesalo, som har en tvååring på en av Malmös förskolor.

Malmö stads frågor handlade mer om hur personalen bemöter och lyssnar på barnen.

– Det känns fel att rikta kritik mot personalen, de gör så gott de kan, säger föräldern Kristin Harrison och menar att problemen ligger i bristen på resurser.

Så i protest skapade föräldrarna en egen enkät som spreds i sociala medier. Nu har de lämnat in resultatet till förskoleförvaltningen.

Men på förskoleförvaltningen menar man att den typen av klagomål som föräldrarna har tas upp i andra forum att deras ursprungliga enkät avser att visa på hur förskolan följer skolplanen.

Se i klippet ovan hur deras enkät gick och vad förskoleförvaltningen har för svar.

Så här ser en av frågorna ut i föräldrarnas enkät. Foto: Linda Ekström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.