En person fick föras till sjukhus med allvarliga skador. Foto: Mikael Nilsson

En död efter trafikolycka utanför Kävlinge

Uppdaterad
Publicerad

Det började brinna i två personbilar efter att de på torsdagsmorgonen krockade på väg 925, strax söder om Kävlinge, utanför Furulund.

En person omkom i olyckan. Anhöriga är underrättade, uppger polisen.

Larmet kom vid 06.55-tiden och räddningstjänst, ambulans och polis skickades till olycksplatsen. En person fick följa med ambulans till sjukhus.

– I samband med kollisionen började bilarna brinna och en person fick då föras till sjukhus, säger Katarina Rusin, polisens presstalesperson för region syd.

På eftermiddagen meddelade polisen att den personens liv inte gått att rädda. Polisen vill av hänsyn till utredningen inte lämna några ytterligare kommentarer, men de anhöriga är underrättade. 

Bilarna ska undersökas

Räddningstjänsten släckte branden vid strax innan kvart över sju och efter det var vägen avstängd under ungefär två timmars tid. Bilarna är tagna i beslag för att undersökas närmare.

– Den kommer utredas för att se om det ligger brott bakom. Bilarna ska genomgå en teknisk undersökning, säger Katarina Rusin.

Många olyckor under torsdagen

Flera olyckor inträffade under torsdagsmorgonen, framförallt i centrala och norra Skåne. På väg 2078, öster om Bromölla fick en kvinna föras till sjukhus med ambulans efter en singelolycka.

– Det är många trafikolyckor under morgonen och det är halt ute. Så man bör ta det försiktigt, säger Katarina Rusin.

På länsväg 740, strax söder om Blentarp inträffade också en trafikolycka under torsdagsmorgonen.

Där ska det ha handlat om en singelolycka med en tankbil och en större mängd diesel läckte då ut från fordonet och fick saneras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.