Mikael Persson, föreståndare för Revingeheds soldathem, jobbade nära den mördade 33-åringen under dennes tid som försvarsanställd på P7 utanför Lund. Foto: Hans Larsson

Forna kollegerna på P7 hyllar ihjälskjutne polisen

Uppdaterad
Publicerad

Omtänksam. En väldigt duktig soldat och kamrat. Ett föredöme för många.

Den ihjälskjutne polismannens forna kolleger vid P7 Revingehed minns honom med värme och har nu startat en insamling till 33-åringens minne.

Mikael Persson är föreståndare för P7:s soldathem och arbetade nära 33-åringen på dennes hemregemente utanför Lund. De båda träffades även i samband med utlandstjänstgöring som FN-soldater i Mali.

– Han gick vidare till polisen för att kunna fortsätta göra skillnad. Hade han fått leva hade han kunnat uträtta så oerhört mycket mer, säger Mikael Persson sammanbitet.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Startat insamling

Mikael Persson är en av de drivande krafterna bakom den insamling som nu dragit igång efter mordet på 33-åringen.

– Pengarna, hittills 350 000 kronor, ska gå till blommor på begravningen och en minnesplakett på P7. säger Mikael Persson.

Se intervjun med Mikael Persson om minnet efter den mördade polismannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Mer i ämnet