Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När bandvagnarna kom till platsen på onsdagskvällen satt uppemot 1000 fordon fast. Men utifrån när begäran om hjälp kom menar de att de inte kunde varit där snabbare. Foto: Mikael Nilsson

Försvarsmakten om trafikkaoset på E22: Kunde inte varit där snabbare

Uppdaterad
Publicerad

Försvarets bandvagnar kallades in klockan 18 på onsdagen, klockan 22 var de på plats. Men utifrån när begäran kunde de inte varit på plats snabbare, menar de själva.

Cirka tio bandvagnar har bistått i snövädret. Inledningsvis handlade det enbart om att evakuera personer som varit fast i sina fordon i många timmar. Försvarsmakten har också bistått räddningstjänsten i arbetet med att klippa upp vajerräcke för att bilar skulle kunna vända och på så sätt ta sig därifrån.

Det är civila personer som kallas in i sådana här tillfällen och med anledning av det menar Jan Bohman, kommunikationschef vid Södra militärregionen, att de inledde arbetet i rimlig tid.

E22 avstängd efter snökaos

Han poängterar också att den som ger sig ut i trafiken i rådande väderlek också har ett egenansvar.

Se mer om det i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

E22 avstängd efter snökaos

Mer i ämnet