104-åringen hittad hos anhörig

Uppdaterad
Publicerad

Den 104-årige man som igår rapporterades försvunnen har hittats välbehållen. Han dök upp hos en anhörig och sökinsatsen är därför avblåst.

Under tisdagseftermiddagen rapporterades en 104-årig man försvunnen från ett vårdboende i stadsdelen Limhamn i Malmö.

– Med tanke på hans ålder och att han tar sig fram med rollator så vill vi gärna hitta honom så snabbt som möjligt, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen i region Syd.

Efterlyser observationer

Polisen misstänkte inte något brott. Mannen har försvunnit från vårdboendet förut. Men vid 22-tiden sattes en helikopter från polisflyget in för att hjälpa till med sökandet. Polisen betraktade då försvinnandet som ett räddningsuppdrag. Mannen var relativt tunnklädd och gick med rollator.

Många har engagerat sig i försvinnandet och polisen fick in en mängd tips. Under natten fick man så kontakt med både mannen och den anhörige som han dykt upp hos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.