Mattias Sigfridsson är tillförordnad chef polisområde Malmö. Foto: Nora Andermatt

Fortsatt hög oro bland Malmöborna

Uppdaterad
Publicerad

Polisens trygghetsundersökning för 2019 visar att den upplevda otryggheten och oron i Malmö är fortsatt hög. Samtidigt ökar förtroendet för polisen och färre medborgare utsätts för brott.

Trygghetsundersökningen genomfördes i september, strax efter mordet på Sergels väg. Av de 7 000 Malmöbor som tillfrågades i undersökningen fick polisen in svar från drygt 3 700 personer.

– Undersökningen gjordes kort efter mordet där en kvinna sköts på öppen gata men det tycks inte ha påverkat Malmöbornas svar något, säger Mattias Sigfridsson, tillförordnad chef för polisområde Malmö. Därför tror vi inte heller att de senaste morden skulle påverkat reslutatet.

Oron över att utsättas för brott är fortsatt hög bland invånarna, trots att det minskat något från i fjol. 74 procent av de som svarade i undersökningen uppger att man känner sig otrygg.

– Otryggheten som invånarna i Malmö upplever är vad vi prioriterar att åtgärda. Genom fler synliga poliser hoppas vi få ner antalet som känner sig otrygga, säger Mattias Sigfridsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer