SMHI har varnat om att det kan komma 35 millimeter under tre timmar – men totalt kan det komma mer än så, säger Nils ”Väder-Nils” Holmqvist om det skånska tisdagsvädret. Foto: TT/SVT

Mer regn i veckan: ”Ingen sommarfeeling direkt”

Uppdaterad
Publicerad

Tisdagens regniga väder följs av ännu mer regnigt väder under onsdagen och torsdagen – om än inte i lika kraftiga skurar. En ljusning skymtas till helgen.

– Då blir det stadigare väder och uppemot 20 grader, säger SVT:s meteorolog Nils ”Väder-Nils” Holmqvist.

– Det regnar nu. Ganska kraftiga skurar, säger Nils Holmqvist, meteorolog, när SVT Nyheter Skåne pratar med honom på tidig tisdagseftermiddag.

Åska under eftermiddagen

På den danska sidan sundet har det åskat.

– Det kan komma till Skåne under eftermiddagen. Lite knallar här och där. SMHI har varnat om att det kan komma 35 millimeter under tre timmar – men totalt kan det komma mer än så. Det är risk för översvämningar, fortsätter Nils Holmqvist.

Varningen som SMHI utfärdat gäller för Skåne, utom Österlen.

– Men det är inte mycket bättre där. Även där kommer man tycka att det är regnigt och blåsigt, säger Nils Holmqvist.

Så här såg det ut i Malmö under tisdagen:

Hopp om helgen

Det fortsätter regna över Skåne även under onsdagen och torsdagen.

– Det är ingen sommarfeeling direkt. Men framåt helgen blir det stadigare väder och uppemot 20 grader, så det är en liten ljusning, säger Nils Holmqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.