Kalle Ullsberg fick sin första vaccination mot covid-19 före Malmö FF:s match. Foto: Bernard Mikulic/SVT

Region Skåne erbjöd vaccination vid MFF-match

Uppdaterad
Publicerad

Nu går Region Skåne ett steg längre för att få fler att vaccinera sig mot covid-19. Ett vaccinationsteam fanns under lördagen på plats vid Malmö FF:s hemmamatch.

– Redan när vi hämtade utrustningen på parkeringsplatsen så fick vi första frågan; är det här vaccinationsteamet? Det har i princip varit kö hela tiden. Jag är mycket överraskad och glad, säger sköterskan Monica Ahlqvist Arvidsson.

Kalle tog sprutan

Kalle Ullsberg kom för att se Malmö FF:s match men passade på att ta sin första vaccindos.

– Jag hade covid-19 i april och det är klart att jag har funderat och försökt samla in så mycket information som möjligt. Jag förstår att vi måste vaccinera oss. Det finns ingen annan väg, säger Kalle Ullsberg.

Nytt initiativ i Region Skåne

Det är första gången Region Skåne erbjuder vaccination på ett större evenemang. På detta sätt hoppas man nå till exempel unga män som är en grupp som är underrepresenterade i vaccinationsstatistiken.

– Män är ju generellt sämre än kvinnor på att vaccinera sig och då tänkte vi att vi provar detta. Vi måste vara där människor är, så vi kommer besöka fler evenemang, säger Maria Landgren, vaccinsamordnare i Region Skåne.

Totalt passade 40 personer på att vaccinera sig i samband med matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.