Två döda i frontalkrock utanför Broby

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar har frontalkrockat på väg 19 söder om Broby i Skåne. Tre personer fördes med ambulans till sjukhus, två av dem avled senare. Den tredje är livshotande skadad.

Olyckan inträffade vid 22-tiden på onsdagskvällen. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

– Vi har haft en frontalkrock mellan två personbilar med tre personer inblandade. De är mycket allvarligt skadade, sa Patrik Freij, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Blött och halt på vägen

Larmet om olyckan kom vid 22-tiden. Vid tillfället för olyckan var det blött och halt på vägen, enligt polisen. Vittnen har förhörts på platsen och fordonen är bärgade för en teknisk undersökning.

– Vi har fått klippa loss flera personer, säger Frej.

Tre till sjukhus

Samtliga tre fördes med ambulans till sjukhus. Det rör sig om en man i 50-årsåldern som färdades i den ena bilen och som senare avled. I den andra bilen färdades ett par i 70-årsåldern. Mannen avled och kvinnan är livshotande skadad. De anhöriga är underrättade. Även en hund dog i olyckan.

Vägen stängdes för trafik under räddningsarbetet.  En buss körde ner i diket när den försökte vända vid olycksplatsen. Det finns inga uppgifter att någon ska ha skadats i samband med detta, enligt polisen. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.