Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det betyder mycket när man tänker många kreativa tankar, säger Maxmud Warsame Haji. Se när deltagare från olika LSS-verksamheter runt om i Skåne visar upp sin konst på Malmö konsthall i klippet. Foto: SVT

Malmö Konsthall ger plats åt konstnärer med funktionsnedsättning

Uppdaterad
Publicerad

Konstnärer med funktionsnedsättning får nu visa upp sina verk på Malmö konsthall.

– Vi har ett ansvar att se till att den här målgruppen får ta plats och får synas, inte bara i konstvärlden utan också i det offentliga rummet, säger Lucy Smalley, projektledare på Malmö Konsthall.

Totalt har åtta lokala konstnärer bjudits in för att hålla skapande workshops tillsammans med deltagare från olika LSS-verksamheter runt om i Skåne.

– Det har varit mellan 40 och 60 deltagare i varje workshop så det har varit ett väldigt stort intresse, säger Lucy Smalley, projketledare på Malmö Konsthall.

Över 200 verk ställs ut

Drygt 200 verk har valts ut som nu visas digitalt i konsthallen och på deras webb. Utställningen är en del av projektet ”Lyssna” som ger plats åt personer med funktionsnedsättning i konstvärlden.

– Det har varit väldigt bra energi på alla workshops. Trots att det har varit så många har det varit väldigt lugnt, säger Lucy Smalley.

Plan för permanent studio

I vår utreds möjligheten att skapa en permanent studio för skapande personer med funktionsnedsättning.

Deltagaren Ali Reza Rafigh har både varit med och valt ut de konstnärer som varit med i projektet och själv bidragit med konstverk till utställningen.

– Jag kommer absolut att fortsätta med detta, säger Ali Reza Rafigh.

Hör fler av deltagarna berätta vad projektet betyder för dem i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.