Fyra minderåriga anhållna efter våldtäkt i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Fyra pojkar mellan 15 och 16 år gamla är anhållna misstänkta för en våldtäkt som begicks i en lokal i Malmö i februari. Alla de anhållna är misstänkta för grov våldtäkt.

De fyra pojkarna, varav två är 16 och två är 15 år gamla, omhändertogs under tisdagen och sitter nu anhållna, samtliga fyra är misstänka för grov våldtäkt. Gripanden ska ha gått lugnt till.

Polisens presskommunikatör Nils Norling vill inte gå in på vad som ledde fram till de fyra gripanden och framhåller att det återstår mycket jobb i utredningen.

– Det handlar om att analysera teknisk bevisning och andra beslag, säger Nils Norling.

Den misstänkta grova våldtäkten som de fyra pojkarna sitter anhållna för begicks i en lokal tillhörande ett flerbostadshus i Malmö under natten till den 3 februari. En kvinna beskrev för polisen att hon blivit våldtagen av flera för henne okända gärningspersoner.

Ytterligare två pojkar under 15 år har förhörts utifrån att de misstänks har varit på plats vid det aktuella brottstillfället.

– Det går formellt inte att delge någon under 15 år misstanke om brott, förklarar Nils Norling.

 Pojkarna har istället överlämnats till sina föräldrar och kommer i fortsättningen att vara i kontakt med sociala myndigheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Skåne
Mer Nyheter