Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen utreder ännu en gruppvåldtäkt i Malmö

Publicerad

En misstänkt gruppvåldtäkt ska ha skett natten till i lördags i Malmö.

– Målsägare är en kvinna som är över 18 år och har beskrivit att det ska röra sig om fler än två gärningspersoner, säger Nils Norling, pressinformatör vid Malmöpolisen.

Våldtäkten ska ha föregåtts av kontakt mellan kvinnan och de misstänkta personerna som ska ha varit okända för henne.

– Det är så att säga inte av överfallskaraktär. Det ska ha skett i en lokal i ett flerbostadshus, säger Nils Norling.

Vilken typ av kontakt det rör sig om vill polisen inte kommentera närmare.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning och kunnat säkra vissa spår. En specialsökhund har också använts för att söka efter kroppsvätskor. Vissa beslag har gjorts och dessa har skickats vidare för analys.

Ingen koppling till tidigare våldtäkter

Malmöpolisen utreder sedan tidigare flera fall av misstänkta gruppvåldtäkter som skedde under slutet av förra året.

– Vi ser inga omedelbara kopplingar till något annat ärende som utreds här i Malmö, säger Norling.

Åklagare Lena Körner är förundersökningsledare för de fyra pågående utredningarna om anmälda gruppvåldtäkter i Malmö i november och december. Ingen har än så länge blivit frihetsberövad.

– Vi arbetar intensivt med alla dessa ärenden, men jag kan inte uttala mig om hur långt vi har kommit på grund av förundersökningssekretess, säger hon till TT.

Fakta: Tidigare våldtäktsanmälningar

Visa

29 december: En kvinna över 18 år utsätts för en grov våldtäkt i stadsdelen Högaholm. Polisen misstänker att flera gärningsmän är inblandade i övergreppet. (UPPDATERING 7/3 2018: EFTER ATT ARTIKELN PUBLICERADES HAR NYA UPPGIFTER FRAMKOMMIT. POLISEN HAR LAGT NER UTREDNINGEN DÅ KVINNAN ERKÄNT ATT HÄNDELSEN ALDRIG INTRÄFFAT OCH ATT HON LÄMNAT OSANNA UPPGIFTER.)

16 december: En 17-årig flicka utsätts för en överfallsvåldtäkt av flera gärningsmän i stadsdelen Sofielund i Malmö. Enligt polisen utsatte gärningsmännen flickan för en mycket rå och brutal behandling.

15 november: En kvinna utsätts för en grov våldtäkt i närheten av en busshållplats vid Södervärn. Även här misstänker polisen att flera gärningsmän är inblandade.

11 november: En minderårig flicka utsätts för en grov våldtäkt vid ett grönområde i Segevång. Enligt polisen får de anmälan först några dagar senare och de misstänker att flera gärningsmän är inblandade.

Ingen är gripen i något av fallen. Samtliga har skett utomhus mellan midnatt och klockan 03.00 och offren har varit ensamma och haft små eller inga möjligheter att kalla på hjälp.

Källa: Polisen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer