Polisen har spärrat av en cykelbana och och en parkeringsplats där överfallet ska ha skett. Foto: Mikael NilssonVisa alla (5)
Visa alla (5)

Kvinna överfölls av flera män i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har spärrat av ett stort område i bostadsområdet Högaholm i Malmö. Polisen har upprättat en anmälan om grov våldtäkt.

UPPDATERING 13/2 2018: EFTER ATT ARTIKELN PUBLICERADES HAR NYA UPPGIFTER FRAMKOMMIT. POLISEN HAR LAGT NER UTREDNINGEN DÅ KVINNAN ERKÄNT ATT HÄNDELSEN ALDRIG INTRÄFFAT OCH ATT HON LÄMNAT OSANNA UPPGIFTER.

Polisen larmades efter midnatt.

– Vi har upprättat en anmälan om grov våldtäkt. Offret är en kvinna över 18 år, säger Nils Norling vid Malmöpolisen, som också säger att polisen kommer lämna mer information vid en presskonferens på förmiddagen. SVT sänder direkt från presskonferensen klockan 10.15.

Grovt brott

Brottsplatsundersökningen pågår, rapporterar SVT:s reporter på plats, Mikael Nilsson.

– Området är avspärrat och tekniker har under natten och morgonen arbetat på platsen för att samla in tekniska bevis.

En specialtränad hund som kan söka efter bland annat sperma sökte under morgonen efter spår på platsen.

En större område, bland annat en parkeringsplats, vid en cykelbana är just nu avspärrad. Enligt uppgifter till sydsvenskan.se  ska kvinnan ha ringt polisen när hon kom hem och anmält att hon överfallits av flera män. Polisen vill inte kommentera uppgifterna om att det handlar om ett överfall av flera män.

Undersöks på sjukhus

Polisen uppger på sin hemsida att en person förts till sjukhus för undersökning, men enligt uppgift ska hon inte ha fått några allvarliga fysiska skador.

Under senare tid har tre uppmärksammade överfallsvåldtäkter skett i Malmö, senast i mitten av december då en 17-åring anmälde att hon våldtagits på en lekplats. Enligt Mikael Nilsson har det byggts upp en rädsla bland många invånare:

Följer mönster

– Nattens överfall följer de tidigare mönstret – en ensam kvinna och flera män inblandade. Men eftersom utredningen knappt har börjat kan man inte säga någonting om eventuella samband.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkta gruppvåldtäkterna i Malmö

Mer i ämnet