Polisens kriminaltekniker undersöker den misstänkta brottsplatsen vid en lekplats i Sofielund. Foto: Mikael Nilsson

17-åring våldtogs av flera män på en lekplats

Uppdaterad
Publicerad

En 17-åring utsattes för en misstänkt överfallsvåldtäkt av flera gärningsmän i Sofielund i centrala Malmö strax innan klockan tre natten mot lördagen.

Överfallet skedde utomhus vid en lekplats på Palmgatan/Hasselgatan. Tekniker och spermahundar sökte igenom området under dagen, men polisen vill inte gå in på om det gjorts några fynd.

– Vi kontrollerar också om det finns några övervakningskameror i området och vad de kan ge, säger Fredrik Bratt, informatör på polisen.

Under dagen knackade polisen dörr i området, men vid 20-tiden på lördagskvällen var ännu ingen gripen. Polisen vill inte gå in på hur många gärningsmän som varit inblandade, mer än att det handlar om fler än en person.

Polisen har hållit ett inledande förhör med 17-åringen som åkte till sjukhus efter händelsen.

– Vilka skador hon har vill jag inte gå in på, men hon har varit på sjukhuset och fått hjälp.

Tidigare våldtäkter

I november inträffade två överfallsvåldtäkter i Malmö. En av dem inträffade den 15 november på Sigtunagatan på Södervärn i Malmö då en kvinna överfölls och utsattes för en grov våldtäkt av flera gärningsmän.

Några dagar tidigare ska en kvinna ha blivit våldtagen vid en park på Segevång i Malmö av flera gärningsmän. I ingen av fallen har polisen någon misstänkt eller gripen.

Enligt polisens pressinformatör Kim Hild finns det i nuläget inget som tyder på att våldtäkterna har ett samband, men det kan inte heller uteslutas.

– Självklart utreder vi alla eventuella samband och vi har haft två liknande händelser som påminner om denna, men vi kan i detta skedet inte säga att det finns något som tyder på det, säger hon till SVT Nyheter.

Tror man att rör sig om någon slags serievåldtäktsmän?

– Nej, det kan jag inte säga. Till alla som känner rädsla kan man säga att vi självklart inte uppmanar någon att vara rädd när man är ute på kvällen, man ska kunna känns sig trygg i Malmö – något annat är inte acceptabelt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.