Fyra personer påkörda av bil i Malmö, misstänkt mordförsök. Foto: Fritz Schibli/topnews.seVisa alla (3)
Visa alla (3)

En död när bil körde in i folkmassa

Uppdaterad
Publicerad

Ett bråk eskalerade och slutade med att en personbil körde rakt in i en folkmassa. Fyra personer skadades. En av dem avled senare på sjukhus.

Enligt polisen börjar händelsen som ett bråk på en plats i närheten av Sörbäcksgatan i Malmö vid 15.30 på lördagseftermiddagen.

Bråket eskalerar och slutar med att en personbil körs rakt in i en folkmassa, skriver polisen på sin hemsida. Fyra personer skadas och förs till sjukhus med ambulans. På sjukhuset avlider en av dem av sina skador.

Tre gripna

Polisen rubricerar händelsen som mord alternativ dråp och en förundersökning är inledd. Enligt Malmöpolisen greps tre personer misstänkta för dådet.

– Det är ytterligare två personer som är frihetsberövade, säger Kim Hild på polisens ledningscentral. Samtliga är män mellan 20 och 25 år.

De två frihetsberövade personerna har inte delgivits misstanke om brott. Men de, samt vittnen på platsen, kommer att förhöras så fort som möjligt, berättar Kim Hild vid polisens länskommunikationcentral i Skåne.

”Verkar känna igen varandra”

Under lördagskvällen minskade antalet unga män som ännu sitter gripna.

– Det är två personer som sitter kvar nu, säger Kim Hild.

Hon uppger att de gripna misstänks för mord alternativt dråp samt mordförsök.

Hild säger att en gammal dispyt mellan två grupperingar tycks ligga bakom. Det gamla gruffet ledde fram till ett bråk vid platsen innan påkörningen inträffade.

– De verkar känna igen varandra sedan tidigare.

Ska ha varit slagsmål

Enligt Kim Hild på polisens ledningscentral ska det ha varit ett slagsmål på platsen. Någon av männen som nu är frihetsberövad har varit involverad i dispyten, bekräftar Malmöpolisen för SVT.

– Men det är mycket som fortfarande är oklart. Det är många människor inblandade och vi försöker reda ut omständigheterna, säger Kim Hild.

Teknisk undersökning ska göras

Området kring Sörbäcksgatan spärrades av efter händelsen. Ett stort antal polisbilar och ambulanser har larmats till platsen. Polisen ska nu göra en teknisk undersökning av platsen.

Polisen har inte identifierat den avlidne och anhöriga är ännu inte underrättade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer